Der findes mange forskellige af trykluftslanger og hver enkelt er lavet og tilpasset et specifikt formål. Det er vigtigt, at trykluftslanger bliver brugt til netop, hvad de er lavet til. Grunden til vigtigheden af dette skyldes, at de oftest bruges i forbindelse med forskellige gasser. Der kan det altså gå galt, hvis der bliver brugt de forkerte. Her er det oftest med henblik på ting så som brandfarlighed, de rette størrelser så presset er passende og lignende. Derfor er det også ekstremt vigtigt, at når du som virksomhed, skal have lavet trykluftslanger, som passer til et bestemt produkt, så skal det laves efter præcision. Her vil det være ting så som materiale, diameter-bredde og lignende, som er relevant.

Forskellige typer af trykluftslanger

Højtryksslange

En af de klassiske som mange danskere faktisk bruger årligt, er højtryksslangen. Det er oftest en orange slange med indvendige mål på omkring 6-7 mm. Vi ser også denne form for trykluftslange i forbindelse med flaskegas-apparater. Med flaskegas-apparater menes der blandt andet brænder såsom; ukrudtbrænder, tagdækker brænder og så videre. Det er altså helt tydeligt, at mange af de ting som den form for trykluftslange bruges til, er ting hvor der er gas involveret. Hence derfor man skal være ekstra påpasseligt, når man laver slanger til netop denne type. Det skal i allerhøjeste grad være styr på brandfarligheden. Men der findes også andre slags højtryksslanger, som har et arbejdstryk helt op til 3200 bar.

Lavtryksslange

Denne type slange kender vi ofte fra de varme sommeraftener, hvor vi skal sætte vores gas-flaske til grillen via en slange. Denne trykluftslange kaldes en lavtryksslange. Disse fås også til virksomheder fra 3/16” til 20”.

Mulighederne er mange

Der er altså mange muligheder indenfor trykluftslanger, alt efter hvad du har brug for. Forhør dig derfor ved en ekspert, som kan vejlede dig helt præcist i, hvad du har brug for. Du har selvfølgelig selv en ide om, hvilken slags trykluftslange der kunne være relevant, men en ekspert vil kunne vejlede samt garantere det rigtige valg. I samme omgang når du finder en ekspert, der kan hjælpe med produktion af trykluftslanger, så overvej samtidig om de står til rådighed i forhold til samling, servicering og tryktestning. Det er ingen grund til at rode med det selv, hvis der er eksperter til rådighed, som kan udføre det og derved sikrer, at alt bliver lige som skal.