Siden plastindustrien fik sin begyndelse omkring 1900 tallet har den haft fremgang. Plast er en udbredt og voksende industri, der beskæftiger næsten 30.000 dansker. For at find den helt rigtige virksomhed til at producere dine plastprofiler, så er det vigtigt at vide noget, om hvad plast i virkeligheden er.

Hvad er plast?

Plast er overalt i vores samfund i dag, men de færreste ved i virkeligheden, hvad det er. Plast er lavet af råolie. Råolie udvindes direkte fra undergrunden og derefter sendes det til raffinering. Her adskilles olien i forskellige dele ved forskellige temperaturer. Dette kaldes destillation. Hvor nafta og gasolie er elementerne, der bruges til fremstilling af plast. Udover det bruges kulstof og brint kæder. Faktisk udgør plast 5% af den samlede anvendelse af råolie til netop dette.

Plastens historie

Allerede i 1890’erne mødte man plastik. Det var i form af knapper, kamme og andre små ting til hverdagen. Det får også en fremgang i 1900’erne. Der var dog problemer, da den nyfundne ressource ikke var lige til for mange industrier.

Omkring 1945 og de næste 30 år eksperimenteres der meget indenfor industrien. Man ønsker at finde en konkret og optimal måde at producere plastik på, samt finde på nye ideer inden for området.

Fra omkring 70’erne frem har plastik været i en konstant vækst. Plastik bruges til alverden ting i dag. Plastprofiler er bl.a en af de ting, som mange virksomheder køber gennem plastindustrien. 

Den danske plastindustri

Efter den store vækst i plastindustrien, så har det også medført en stor beskæftigelse i det danske samfund. I dag arbejder der omkring 30.000 dansker inden for denne industri. Plastindustri spænder sig dog over et stor interesseområde. Plastvirksomheder leverer ofte produkter indenfor industribranchen. Den største branche, som de leverer til, er fødevareindustrien.

Som følge af  finanskrisen i 2008 har der været et mindre antal beskæftigede inden for kategorien plast. Det har dog ikke påvirket omsætningen, der har haft en stigning inden for salget, og har det fortsat. Dette skyldes bl.a. at mange har flyttet deres produktion ud af landet.

Hvem sælger plastprofiler i Danmark?

Rolf Schmidt Industri er førende på det danske marked. De har over 35 års erfaring inden for området, og ved hvad de snakker om. Virksomheden er beliggende i Kolding med et areal på mere end 3.500 kvadratmeter.

Rolf Schmidt leverer bl.a. plastprofiler. Gennem deres maskinpark kan de levere de helt rigtige produkter til deres kunder. De har stor fokus på at lytte til deres kunder, og på den måde opnå det bedste resultat. Profilerne leveres som standard i materialet PEHD 1000 grøn. Dette er dog en standard udgave. De leverer i både forskellige materialer, farver og størrelser.

De leverer bl.a. følgende plastprofiler:

Plastprofiler er elementer til ofte et større byggesystem. Derfor vil kundernes ønsker være meget varierende og forskellige.

Alt afhængig af hvilket design og krav kunderne har vil de løse det udmundet i det bedst mulige resultat.

Det kunne være, at kunderne ønsker den mest optimale u-profil fx. til kantbeskyttelse, glasbeskyttelse eller noget andet. Eller c-profiler som primært anvendes til enkeltspændt. Rolf Schmidt producerer alt dette lige efter kundens ønske.