Det er vigtigt for os alle at holde øje med vores helbred, så vi kan leve sundt og godt. Mange af os bør gå til lægen oftere, og der er nogle vigtige signaler at reagere på, som ofte indikerer, at du måske har et helbredsproblem. Her er nogle eksempler.

Mangel på energi i hverdagen

Uden energi er det svært at have en god hverdag. Når vi har inflammation i kroppen, eller når vi lider af stress og depression, manifesterer det sig ofte med energimangel og et lavt motivationsniveau. Hvis du pludselig mærker, at du mangler energi over en længere periode, kan blodprøver være en god idé.

Impotens

Impotens blandt mænd bliver fortsat mere udbredt, og der er der forskellige grunde til. Psykisk impotens sker ofte som følge af depression og usikkerhed, men det kan ofte behandles med terapi. Fysiske potensproblemer kan dog være signal om, at der foregår noget andet i kroppen. Der er som regel en underliggende grund til rejsningsproblemer, og det kan faktisk både være stress, men også problemer med blodomløbet eller ubalancerede hormoner. Livsstilsændringer kræves ofte, så find omgående hjælp, hvis du har mistanke om impotens.

Ændringer i appetitten

Appetitændringer kan nemt ske fra dag til dag alt efter det humør, vi er i. Men hvis du over en længere periode har svært ved at spise – eller omvendt, spiser for meget – så kan det også være et tegn på, at der er noget galt. Ligesom med impotens kan det både være psykisk og fysisk. Derfor er det rart at få en klar diagnose.

Uren hud

Uren hud er noget lidt mildere end de andre lidelser. Ofte oplever mange mennesker, især unge, at huden bliver uren og at akne opstår, når kosten er dårlig eller når vi lider af stress. Hvis du bemærker hudproblemer, så er det ofte et tegn om, at du bør have en renere kost og lave nogle livsstilsændringer.

Hvide pletter på neglene

Hvide pletter på neglene er intet alvorligt, men det er dog et tegn på, at du mangler mineraler i kroppen. Hvis du ikke har nok zink og jern, så manifesterer det sig næsten altid med små hvide pletter på neglene. Opdager du, at du får dem regelmæssigt, så er det tid til at følge en mere næringsrig kost, som indeholder de vigtigste mineraler. Alternativt kan du tage et tilskud.

Sensationer i brystet

Hvis du mærker sensationer eller smerter i brystet, og det sker mere end én gang, så er det absolut vigtigt at blive tjekket. Det kan betyde mange ting, men når det gælder regionen med hjerte og lunger, er det aldrig klogt at tage nogle chancer. Få kigget på det, og vær ikke bange for at gå til lægen. Selv stress kan forårsage sensationer i brystet, og det er ikke nødvendigvis alvorligt, men nogle gange kan det være mere fysiologiske problemer, som kræver behandling.

Dette var en kort guide til nogle ret almindelige tegn, som mange mennesker oplever, og som typisk kræver enten livsstilsændringer eller terapi/behandling.